Морквяна дієта.
Морквяна дієта
Свіжа, варена, сушена морква використовується в перших і других стравах, в кондитерських виробах, у вітамінних напоях, морква часто потрапляє на наш стіл. Ми знаємо про неї як про дуже корисний продукт. Але не всім відомо, що морквою можна лікуватися. Морква - не тільки смачна і вітамінна добавка до раціону. Споживаючи моркву і страви, приготовлені з неї, ми отримуємо просто калорії, вітаміни і мінеральні солі. Ми отримуємо багато більше - зміцнюємо здоров'я, попереджаємо деякі можливі хвороби і навіть лікуємося. Цей диво-овоч особливо корисний дітям. Уже однієї маленької моркви досить, щоб поповнити організм дитини вітамінами і мікроелементами. Дуже потребують її і літні люди. Адже вони часто страждають від анемії, порушень мінерального обміну, атеросклерозу і т.п.
Морква широко застосовується в дієтичному харчуванні і взагалі в кулінарії. Вона часто включається в дієту при захворюваннях серця, судин, нирок, печінки. Не слід вживати моркву при загостреннях виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, при гострих запальних захворюваннях кишківника і ожирінні (у зв'язку з високим вмістом у ній йоду).
Також одна з найдоступніших дієт для похудання.Для морквяної дієти головне блюдо, приготоване за наступним рецептом. Натріть на тертці свіжу червону моркву, обов'язково додайте в неї сік вичавленого лимона, ложку меду і який-небудь фрукт на вибір. Отриману суміш вживайте протягом трьох днів замість сніданку, обіду і вечері. На четвертий день можна додати трохи смаженої картоплі і шматок хліба, а на п'ятий день можна перейти на звичний для вас раціон харчування. Вирощування моркви
Ще дієти для похудання
Дієта із зеленим горошком | Картопляна дієта
Морквяна дієта | Огіркова дієта
Томатна дієта | Цибулева дієта
Капустяна дієта |
Овочева дієта
Назад
|