Головна  $$$ Реальний заробіток в мережі інтернет $$$   

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 
 
 

 

Зимовий опеньок підготовка субстрату

субстратні блоки для опенькаСамостійна підготовка субстрату

Для одного субстратного блоку обсягом 2 л знадобиться 230 г сухого лушпиння соняшника або 200 г сухої тирси. До них додають 70 г зерна (овес або ячмінь) , чайну ложку крейди або вапняного борошна .
Субстрат перемішують і замочують в надлишку води , потім варять 45 хвилин. Зайву воду зливають через сито. Отриману суміш підсушують 20 хвилин на сковорідці або деку на малому вогні так , щоб вона не горіла. Вага відвареного і злитого субстрату після підсушування зменшиться на 20 %.

Оброблену суміш фасують у ємності. Чистою столовою ложкою кладуть ще теплий субстрат в чистий поліетиленовий пакет об'ємом не менше 2 л або в скляну банку ємністю 1 л . Банки заповнюють до 0,8-0,9 їх обсягу.

Не виймаючи з пакета , субстрат охолоджують до температури нижче 25 ° С. У чистому приміщенні без пилу , на чистому столі чистими руками розминають зерновий міцелій . У розкрите горло мішечка насипають на поверхню субстрату 20 г міцелію , ущільнюють . У горло пакета вставляють пробку діаметром 3 см з стерилізованої вати або з нового ( не б / у) синтеполу , затягують шпагатом. Банки закривають кришками з отвором діаметром 2 см і вставленої в нього ватяною або синтепоновою пробкою.

Пакети розміщують на полицях при температурі 12-20 ° С. Через місяць субстрат готовий до плодоношення : він стане щільним і більш світлим, з горбками на поверхні       ( зачатки плодових тіл). Переносять блоки до місця їх майбутнього плодоношення акуратно , не виймаючи ватної пробки , не пошкодивши поверхні. Для росту грибів в приміщенні з температурою вище норми потрібен холодний шок. Ємності з субстратом на 3-5 днів поміщають в холодильник або місце з низькою температурою (4-8 ° С) , потім переносять в приміщення (температура 12-16 ° С). Можна посудини з пророслим міцелієм помістити на 3 год у морозильну камеру або взимку на вулицю. Потім залишити їх в холодному місці з температурою 1-5 ° С ( холодильнику) на 2-3 дні, потім перенести в приміщення. Через 3-4 дні з'являться маленькі гриби.

Подібні статті

Добавить свое объявление
Загрузка...

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved